Kaker

Saftig krydderkake med sjokoladeglasur

Published on: 11. mai 2011
21 kommentarer

Sønnen her i huset bestilte ostekake til 10 årsfeiringen med klassen. Ja vel, tenkte jeg og satte i gang med store mengder kremost og rømme. ”Eh, det var krydderkake jeg mente” var tilbakemeldingen mor fikk da hun ropte tiåringen inn på kjøkkenet for å ta ostekaken  i nærmere øyesyn.

Enden på historien? Ostekaken forsvant i høyt tempo under bursdagsfeiring nr én, og denne lettvinte krydderkaka forsvant i runde nummer to!

Denne krydderkaken fra min svigerinne er fantastisk kjapp å lage og er bestandig en sikker vinner hos både barn og voksne. Den er suveren å ha med i alle sammenhenger hvor en langpanne er påkrevd. Den egner seg også godt til å fryse, om ikke hele kaken går med på en gang.

Dette trenger du til 1 langpanne
200 g smør
625 g sukker
4 ts kanel
3 ts natron
725 g hvetemel
1 l kefir

Glasur
100 g smør
250 g melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3–4 ss varm kaffe

Sett stekeovnen på 180 grader og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre. Hell det over i langpanna og stek på nederste rille i 30–40 minutter. I min stekeovn tar kaka nærmere 30 enn 40 minutter å steke ferdig. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaka. Kommer pinnen tørr ut, er kaka ferdig.

Når kaka er ute av ovnen, lager du glasuren, for den skal has på varm kake. Smelt smøret i en litt romslig kasserolle. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker godt slik at det ikke blir klumper. Tilsett nok kaffe til at får en passe glatt glasur. Skulle det vise seg at du ikke får ut alle melisklumpene, heller du glasuren gjennom en sil og opp på den varme kaka. Fordel glasuren jevnt utover og sett kaka til avkjøling.

Skjær opp i passe stykker og server. Kaka holder seg saftig og god i en lufttett pose eller beholder i 3–4 dager.

Share

Comments (21)

  1. Marte Stabell

    Nå har jeg laget denne kaken to ganger og den blir like god hver gang:)
    Jeg har litt små langpanner så jeg delte røre i to og sekte like godt to på en gang;) det gikk fint men jeg måtte følge litt med på kaken da!

  2. Så bra, Marte! Jeg er helt enig i at denne er skikkelig god!
    Tusen takk for at du delte :)

  3. Hei hei, jeg lurte på om det er mulig å bruke H-melk i stedet for Kefir til denne kaken? Her jeg bor er ikke Kefir å oppdrive, dessverre!

    1. Hei Maiken!
      Bare H-melk går dårlig, for du trenger noe syre til natronen som du bruker. Jeg ville halvblandet vanlig melk og gresk yoghurt eller creme fraiche. Det tror jeg må bli en god blanding.
      God bakst!

  4. kjempegod kake beste jeg har smakt på lenge!

  5. Dette blir kaskje en favoritt!

  6. Så bra, Sondre! Jeg er enig i at denne kaken er kjempegod og veldig kjapp å lage :)

  7. Hei! Jeg tenkte jeg skulle bake noe godt idag og denne kaka her er vinneren! Men 625 gram sukker? Det hørtes skikkelig mye ut! Itilegg til smøret og kakaoen i glasuren blir ikke dette så spessielt sunt, hvis du skal prøve å passe på vekta! Går det ann å dempe sukkere til noe rundt 425 gram?

  8. Hei Lotte!
    Denne kaken er definitivt ikke sunn. Veldig mye sukker. Ja, du kan redusere sukkermengden :)
    God bakst!

  9. Hei.
    Prøvde å bake denne kaken for første gang i går! Sååå god. Anbefaler ingen som slanker seg å ha den stående i kjøleskapet for det er mulig å la den være, går å småspiser på den hele tiden. For den er så god at det er helt umulig å la vær :p takk for kjempe god og enkel oppskrift! :)

  10. Så bra, Tine!
    Med den sukkermengden er det definitivt ikke slankemat :) Du kan også fryse ned restene.

  11. Anneli Bakken

    Hei,

    Når du skriver “stor langpanne”, emner du da 30×40 eller den som er enda større som følger med komfyren? :-) Skal lage denne til helgen, må være en fin hyttekake til påsken! ;-)

    1. Hei Anneli!
      Ja, disse langpannene varierer jo veldig i størrelse. 30 x 40 er fint. God bakst!

  12. […] Dessert – Krydderkake med sjokoladeglasur […]

  13. Denne var fantastisk enkel og god, selv for en ikke-baker som meg ;)

  14. Det er helt perfekt, Stine :)

  15. […] Krydderkake med sjokoladeglasur […]

  16. Utrolig god kake:) selv til meg som er 12 år!:)

  17. Så bra du likte den, Emilie! Mine unger på 11 og 13 år liker den veldig godt også :)

  18. Hei. Jeg lurte på om jeg kunne bruke bakkepulver i steden for natron ?Har bakt den mange ganger og familien vår i Nederland kom på besøk i sommer. Da servete jeg kaken til dem og ville lage den sjøl i Nederland men der har dem ikke natron bare bakkepulver

  19. Hei Daimen!
    Ja, du kan bruke bakepulver istedenfor. 2 ts bakepulver tilsvarer 1 ts natron. Lykke til!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Brødboks

Bakeboller

Blogglisten hits
Matprat