6F819BF8-508E-4779-8EBF317FAC743D86-13BAF991-3FBF-4AF1-B65E195873D8FEB3
Fisk

Skreien er på plass!

Publisert: 21. februar 2012
0 kommentarer

Det meldes om rekordstore fangster med skrei i år, så det er bare å hive seg på fiskebølgen! Jeg var i dag så heldig at Sjømatrådet (de som før hette Eksportutvalget for fisk) hadde invitert meg på skreilunsj på Tjuvholmen Sjømagasin.

Skrei er den arktiske torskefisken som hvert år kommer svømmende inn fra Nord-Atlanteren for å gyte i perioden mellom januar og april, og det er den som danner grunnlaget for den viktigste fiskesesongen i Norge – Lofotfisket!

Skreien er Blendahvit, flaker perfekt og smaker fantastisk. Her er det virkelig bare én ting å si: Løp og kjøp!

Grillet skrei med potet- og trøffelkrem, rødvinsjy og oksehaleragu

Matskribent Kristin Jøtun

Fru Timian

Tidligere landlagskokk Espen Vesterdal Larsen var med som rådgiver

Jeg husker ikke hva denne desserten het, men den var butterdeigsplater med mascarponekrem mellom og pistasjnøtter på toppen, servert med sjokoladeis.

Noen valgte sjokoladefondant med ananas og sorbet og noen valgte….

…multesuppe med vaniljeis

Del

Brødboks

Bakeboller

Blogglisten hits
Matprat