Skreien er på plass!
Det meldes om rekordstore fangster med skrei i år, så det er bare å hive seg på fiskebølgen! Jeg var i dag så heldig at Sjømatrådet (de som før hette Eksportutvalget for fisk) hadde invitert meg på skreilunsj på Tjuvholmen Sjømagasin.
Skrei er den arktiske torskefisken som hvert år kommer svømmende inn fra Nord-Atlanteren for å gyte i perioden mellom januar og april, og det er den som danner grunnlaget for den viktigste fiskesesongen i Norge – Lofotfisket!
Skreien er Blendahvit, flaker perfekt og smaker fantastisk. Her er det virkelig bare én ting å si: Løp og kjøp!
Grillet skrei med potet- og trøffelkrem, rødvinsjy og oksehaleragu
Matskribent Kristin Jøtun
Fru Timian
Tidligere landlagskokk Espen Vesterdal Larsen var med som rådgiver
Jeg husker ikke hva denne desserten het, men den var butterdeigsplater med mascarponekrem mellom og pistasjnøtter på toppen, servert med sjokoladeis.
Noen valgte sjokoladefondant med ananas og sorbet og noen valgte….
…multesuppe med vaniljeis