Deilig engelsk eplekake med bringebærfyll
Dette er en skikkelig deilig helgekake! Du trenger absolutt ikke å skulle ha fest for å lage den, men du kan jo invitere over naboen på en kopp kaffe og et aldri så lite kakestykke!
Kaken er fylt med både små eplebiter og bringebærsyltetøy som smelter sammen og synker ned til kakebunnen når den stekes.
God bakst!
Deilig engelsk eplekake med bringebærfyll
2 epler
250 g romtemperert smør
250 g mykt, brunt sukker
4 store egg
350 g hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 dl skummet kulturmelk
250 g bringebærsyltetøy
Dekorering
85 g melis
1 sitron
2 sukkerbiter
Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 20 cm. Legg bakepapir i bunnen.
Skrell eplene og del dem i små terninger på ca. 1 x 1 cm. Ha smør og sukker i en miksmaster og pisk til det blir luftig, 5–6 minutter. Tilsett ett og ett egg og la de piskes godt inn i sukkerblandingen. Slå av miksmasteren. Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron og vaniljesukker og fold både melbandingen, kulturmelken og eplebitene inn i røren.
Hell halvparten av røren over i rundformen før du fordeler syltetøyet utover. Her kan du selvsagt selv bestemme om du vil bruke ferdig kjøpt eller hjemmelagd syltetøy. Bruker du kjøpt, vil jeg råde deg til å bruke en utgave med mer bær enn sukker. Da blir den ferdige kaken også best. Det er også en fordel om syltetøyet ikke er alt for flytende, som hjemmekokt ofte kan være.
Fordel resten av røren over syltetøyet. Den enkleste måten å gjøre det på, uten å rote til syltetøyet, er å fordele små klatter utover det hele for så å smøre det lett utover med en skje.
Sett formen på en rist og bak kaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 1 time og 25 minutter. Stikk en tynn kakepinne midt ned i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La kaken avkjøles i formen plassert oppå en rist.
Når du bruker sitronsaft i melisglasur i stedet for vann, får du en mye hvitere glasur. Ha melisen i en bolle. Riv skallet av sitronen på den fineste siden av rivjernet og legg det til side før du deler sitronen og klemmer ut saften. Rør inn nok sitronsaft sitronsaft til at du får en passe tykk glasur. Fordel glasuren over kaken og dryss sitronskallet over.
[…] Dessert – Engelsk buttedeigskake med bringebærfyll […]