Kaker

Engelsk butterdeigskake med bringebærfyll

Publisert: 01. mars 2012
1 kommentar

Det er bestandig morsomt å prøve ut nye kakeoppskrifter og å se hvordan de ingrediensene du satte sammen har blitt når de kommer nystekte ut av stekeovnen. Denne kaka, for eksempel, ble ikke helt som jeg hadde tenkt. I min dårskap innbilte jeg meg nemlig at bringebærfyllet jeg plasserte midt i kakerøra skulle forbli der under stekingen også. Hvodan kunne jeg tro det? For dette har jeg jo vitterlig gjort mange ganger tidligere også. Med nøyaktig samme resultat. Det løse fyllet påvirkes sterkere av tyngdekraften enn røra, som jo er full av innpisket luft.

Når det er sagt, må jeg skynde meg å tilføre at resultatet ble umåtelig saftig og godt. Små eplebiter spredt i hele kaken og med godt bringebærsyltetøy sunket helt ned til kakebunnen.

En skikkelig deilig helgekake!

Deilig engelsk butterdeigskake med epler og bringebærfyll
2 epler
250 g romtemperert smør
250 g mykt, brunt sukker
4 store egg
350 g hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 dl skummet kulturmelk
250 g bringebærsyltetøy

Dekorering
85 g melis
1 sitron
2 sukkerbiter

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 20 cm. Legg bakepapir i bunnen.

     

Skrell eplene og del dem i små terninger på ca. 1 x 1 cm. Ha smør og sukker i en miksmaster og pisk til det blir luftig, 5–6 minutter. Tilsett ett og ett egg og la de piskes godt inn i sukkerblandingen. Slå av miksmasteren. Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron og vaniljesukker og fold både melbandingen, kulturmelken og eplebitene inn i røren.

Hell halvparten av røren over i rundformen før du fordeler syltetøyet utover. Her kan du selvsagt selv bestemme om du vil bruke ferdig kjøpt eller hjemmelagd syltetøy. Bruker du kjøpt, vil jeg råde deg til å bruke en utgave med mer bær enn sukker. Da blir den ferdige kaken også best. Det er også en fordel om syltetøyet ikke er alt for flytende, som hjemmekokt ofte kan være.

Fordel resten av røren over syltetøyet. Den enkleste måten å gjøre det på, uten å rote til syltetøyet, er å fordele små klatter utover det hele for så å smøre det lett utover med en skje.

Sett formen på en rist og bak kaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 1 time og 25 minutter. Stikk en tynn kakepinne midt ned i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La kaken avkjøles i formen plassert oppå en rist.

Når du bruker sitronsaft i melisglasur i stedet for vann, får du en mye hvitere glasur. Ha melisen i en bolle. Riv skallet av sitronen på den fineste siden av rivjernet og legg det til side før du deler sitronen og klemmer ut saften. Rør inn nok sitronsaft sitronsaft til at du får en passe tykk glasur. Fordel glasuren over kaken og dryss sitronskallet over.

 

 

Del

Comments (1)

  1. […] Dessert – Engelsk buttedeigskake med bringebærfyll […]

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Brødboks

Bakeboller

Blogglisten hits
Matprat