kikertsuppe med chorizopølse
Middag

Suppe med kikerter, chorizo og røde linser

Publisert: 13. mars 2012
0

En fin måte å få unger, som ikke er så veldig glad i grønnsaker, til å spise grønnsaker, er å lage en suppe som er så god at de ikke skjønner at det er grønnsaker i den. Her får de både tomater, stangselleri og kikerter, forhåpentligvis uten at de griner på nesa.

De fleste unger forbinder spisskummen med taco – som de liker. Det er derfor fullt mulig å introdusere det i annen mat også. Her gir spisskummen en god og rund smak på den ferdige suppa. Du kan ta halv mengde spisskummen første ganger, dersom du ønsker en litt mer forsiktig tilvenning. Forresten så lukter det fantastisk godt i huset når du har spisskummen i maten.

Dette trenger du til 4 porsjoner
1 løk
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
2 ss olivenolje, ikke extra virgine
125 g chorizopølse, evt annen god spekepølse
2 ts spisskummen
6 dl kyllingbuljong
1 boks, 400 g, hakkede hermetiske tomater
1 1/2 dl røde linser
1 boks, 400 g, hermetiske kikerter
skall og saft av 1/2 sitron
salt
pepper

Hakk opp løken og hvitløken i småbiter. Skjær selleristengene i skiver. Ha bitene i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på ganske svak varme i 4 – 5 minutter. Helt til løken er fin og blank. Skjær pølsen i 1 cm tykke skiver og ha bitene opp i kaserollen. Har du hele spisskummen knuser du dem i en morter før du har det opp i kasserollen. La alt surre videre i 3 – 4 minutter.

Har du hjemmelaget bukjong bruker du det. Men, det er vel noe de færreste har på lager, så da bruker du ferdig buljong i stedet. Den beste ferdigbuljongen du får kjøpt en flytende fond. Så du kan bruke det eller terning. Ha så i buljongen, linsene og tomatene. La det koke opp og småkoke i 10 minutter. I mellomtiden heller du kikertene i et dørslag og skyller dem i rennende vann.

Ha i kikertene og smak til med sitron, salt og pepper. Kikertene trengs bare å varmes opp.

Del
Blogglisten hits
Matprat