Fru Timian | En matblogg med deilig mat for hele familien
Middag

Suppe med kikerter, chorizo og røde linser

Published on: March 13, 2012 at: 7:28 pm
10 comments

En fin måte å få unger, som ikke er så veldig glad i grønnsaker, til å spise grønnsaker, er å lage en suppe som er så god at de ikke skjønner at det er grønnsaker i den. Her får de både tomater, stangselleri og kikerter, forhåpentligvis uten at de griner på nesa.

De fleste unger forbinder spisskummen med taco – som de liker. Det er derfor fullt mulig å introdusere det i annen mat også. Her gir spisskummen en god og rund smak på den ferdige suppa. Du kan ta halv mengde spisskummen første ganger, dersom du ønsker en litt mer forsiktig tilvenning. Forresten så lukter det fantastisk godt i huset når du har spisskummen i maten.

Dette trenger du til 4 porsjoner
1 løk
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
2 ss olivenolje, ikke extra virgine
125 g chorizopølse, evt annen god spekepølse
2 ts spisskummen
6 dl kyllingbuljong
1 boks, 400 g, hakkede hermetiske tomater
1 1/2 dl røde linser
1 boks, 400 g, hermetiske kikerter
skall og saft av 1/2 sitron
salt
pepper

Hakk opp løken og hvitløken i småbiter. Skjær selleristengene i skiver. Ha bitene i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på ganske svak varme i 4 – 5 minutter. Helt til løken er fin og blank. Skjær pølsen i 1 cm tykke skiver og ha bitene opp i kaserollen. Har du hele spisskummen knuser du dem i en morter før du har det opp i kasserollen. La alt surre videre i 3 – 4 minutter.

Har du hjemmelaget bukjong bruker du det. Men, det er vel noe de færreste har på lager, så da bruker du ferdig buljong i stedet. Den beste ferdigbuljongen du får kjøpt en flytende fond. Så du kan bruke det eller terning. Ha så i buljongen, linsene og tomatene. La det koke opp og småkoke i 10 minutter. I mellomtiden heller du kikertene i et dørslag og skyller dem i rennende vann.

Ha i kikertene og smak til med sitron, salt og pepper. Kikertene trengs bare å varmes opp.

Share

Comments (10)

 1. Fikk anbefalt denne på jobb og var litt skeptisk – særlig til chorizopølsen, men dette smakte himmelsk! Morsom måte å få hele familien til å spise linsjer og kikerter :-)

  1. Så bra at du tok sjansen på å prøve!

 2. Denne suppa er kjempegod! Hele familien likte, og det er ingen selvfølge. Serverte salat til, og alle var glade. :-)

  1. Veldig bra! Den er skikkelig god, det synes jeg også :)

 3. Denne skal bli lunsj-suppe her i huset i dag:)

 4. Hej, hur mycket innehåller en boks?

 5. Hei Sofi. Godt spørsmål. Rundt 400 gram. Jeg skal sette inn grammene i oppskriften også. Det er jo ulike typer bokser :)

 6. Jeg er fast leser av bloggen din, og har prøvd en rekke av oppskriftene med stort hell. Takk for masse god inspirasjon!
  Synes bare det er synd du bruker så mye buljong i oppskriftene dine. Buljong inneholder som regel mye salt, gjær og smaksforsterkere. Skulle ønske du heller slo et slag for god, gammeldags kraft. Det er jo så enkelt å lage, og tilhører maten så uendelig mye næring og gode byggestener for både store og små :)

  1. Hei Mari og takk for tilbakemeldingen.
   Jeg er helt enig med deg om at det er mye bedre med kraft enn buljong, men i en travel hverdag blir det nok til at jeg velger buljong innimellom allikevel. Veldig ofte bruker jeg heller tørkede urter, salt og pepper enn en buljong.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *