Brødbaking til lanseringsfest
Den må tidlig opp på morgenen den som skal bake gode brød! Sjekk ut den svære brøddeigen som jeg rørte sammen i går kveld. 4 kg hvetemel, 3 1/2 liter vann, 25 g gjær og 10 ts (!) salt så sånn ut klokka 06.00 i morges!
Jeg måtte ta kjøkkenbordet til hjelp, for benkene mine er ikke store nok til å takle dette. Som du kan se, er deigen skikkelig løs (det kan du jo lese ut av oppskriften over bildet også. Den har nesten 88% vanninnhold!). Dette er en ciabattaoppskrift fra den amerikanske bakeren Jim Lahey.
Jeg lager ikke tradisjonelle ciabatta, men store brød. Spennende å se om de kommer ut av formene like hele ettersom deigen er så løs.
Den gikk litt i stykker da jeg hvelvet den ut av formene, men det vises ikke på det ferdige resultatet.
Brødene er klare for kveldens store happening! Jeg gleder meg til å presentere boka for en stor haug med venner. Det blir stas!
Det kommer, selvfølgelig, et blogginnlegg fra lanseringsfesten!
Husk at du kan bestille den nye boka mi, Søndagsmiddag, ved å sende en mail til marit@mrw.no. Den koster kr 349 + porto.
[…] erfaringsbasert. Her er det bare erfaring, prøving og feiling som gjelder. Fremdeles får jeg luftigere brød når jeg bruker små mengder vanlig gjær, har veldig løs deig og lar brødene langstidsheve. Men […]