Ukemeny for uke 42
Nå er det skikkelig høst her utenfor vinduet. Ikke mange blader igjen i trærne, og det er i grunn ganske så hustrig ute. Da smaker det ekstra godt med middagsretter som er
Etter en helg med veldig mye, og fantastisk god mat (det kommer et blogginnlegg om det i løpet av en dag eller to) kjenner jeg behovet for å starte uka med helt enkel mat. Mandagsmiddagen blir derfor en kyllingsuppe med ris. Det enkle er jo som kjent ikke ensbetydende med kjedelig og dårlig mat.
Tirsdag – Fiskeburger med hvitløkmajones
Jeg elsker gode fiskekaker, og ettersom jeg i forrige uke skrøt av at Fru Timian lager verdens beste fiskekaker – sjekk saken her – tenkte jeg det var greit å komme med en god fiskekakeoppskrift her også. Her serverer jeg den med hvitløkmajones og hamburgerbrød. Skikkelig snaddermat, spør du meg!
Onsdag – langpanne med koteletter, kjøttpølser og grønnsaker
På onsdag velger jeg god, gammel fremgangsmåte i middagslagingen: jeg putter masse deilige saker i en langpanne og lar det godgjøre seg inne i stekeovnen slik at jeg får fiks ferdig middag, nesten helt uten jobb.
Torsdag – pasta med basilikumpesto
Det å lage sin egen basilikumpesto er like enkelt som å knytte skolissene, uten noen annen sammenligning forøvrig. Du bare moser basilikum sammen med parmesanost, pinjekjerner (om du har) og god olivenolje. Du kan gjerne gjøre hele prosessen ved hjelp av en stavmikser eller food processor. Det betyr at denne middagen tar nøyaktig like lang tid å lage som pastaen skal koke.
Fredag – taco med scampi og ananassalsa
Det er ikke lovpålagt at fredagstacoen må være lagd med kjøttdeig! Jeg liker det også, la det være klart. Samtidig er det morsomt å prøve noen nye varianter innimellom. Her fyller jeg de hjemmebakte tacolefsene med hete scampi og skikkelig smakfull ananassalsa! Prøv det du også. Jeg er sikker på at du kommer til å like det!
Lørdag – Sprø vårruller med kjøttdeig, gulrot og ingefær
De dagene jeg har litt ekstra tid til å lage mat, kan jeg gjerne stå lenge å rulle opp en stor porsjon med vårruller. De vi ikke spiser opp samme dag, fryser jeg ned og gjemmer til travle hverdager som krever ferdig middag på 1-2-3.
Søndag – roastbiff av elgkjøtt
Nå har elgjakta vart såpass lenge at de fleste elgjegere har fått en god dose elgkjøtt inn i hus. I august hadde jeg et matkurs hvor jeg demonstrerte 5 ulike retter med elgkjøtt, hvor én av rettene var roastbiff. Inne i denne saken finner du med andre ord både oppskrift på roastbiff og 4 andre retter hvor elgkjøtt står i fokus.
Søndagsdessert – blåbærmuffins
Nå når blåbærsesongen er ferdig, har du kanskje mye bær liggende i fryseren bare ventende på å bli puttet oppi røren til disse saftige muffinsene.