Spagetti med kylling, hvitløk og paprika
Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne middagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.
Pasta med kylling og paprika
til 4 personer
3 ss olivenolje
600 g kyllingfilet
salt
pepper
400 g spagetti eller tagliatelle
4 fedd hvitløk
1 rød paprika
noen strå gressløk
parmesan til servering
Varm opp 1 ss av olivenoljen i en stekepanne. Fjern eventuelle fettklumper på kyllingfiletene før du drysser over salt og pepper og steker dem på litt over medium varme i panna i 12–15 minutter. Vend stykkene innimellom. Ta dem ut og skjær kjøttet i mindre biter.
Kok opp godt saltet vann i en stor kasserolle og kok spagettien etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag før du heller den tilbake i kasserollen igjen.
Skrell hvitløkfeddene og skjær dem i løvtynne skiver. Fjern alle hvite hinner fra paprikaen før du deler den i tynne staver. Ha dette i pannen du akkurat stekte kyllingkjøttet i, sammen med de to siste skjeene olje, og la det surre på svak varme i 2–3 minutter.
Bland alt sammen og dryss litt opphakket gressløk over det hele. Server gjerne noen flak parmesan til maten.
[…] Mandag 29. juli – Kylling med spagetti og hvitløk […]
Hei!
Tenkte jeg skulle lage denne retten i morgen, men hvor skal de resterende 3 ss med olivenolje?
Godt spørsmål, Therese! De er nok ment til å bruke til stekingen av hvitløkskivene, men det kom ikke frem. Jeg skal skrive det inn 🙂
God rett, men den mangler en eller annen form for saus. Jeg ville helst ha crème fraiche, men det var tomt så da gikk jeg i motsatt retning og valgte Sweet chili (etter behag). Det var veldig godt.
Det var lurt, Sofie! Søt chilisaus høres godt ut til 🙂