Tyrkisk salat med svart ris
Kan man si at mat er morsom? Hvis man kan det, synes jeg at denne salaten er skikkelig morsom. Den heter tyrkisk skjesalat, og er rett og slett en salat som er ment å spise med skje. Alt er kuttet i bittesmå biter og er riktig så lekkert. Smakene er sommerlige og gode, med tomat, agurk og paprika. Her bruker jeg dessuten svart ris for å gjøre den mer mettende. Med litt brød til da, har du en morsom, god og enkel middag!
Kos deg!
Dette trenger du for å lage tyrkisk skjesalat med svart ris til 4 personer
4 dl svart ris, ev. villris
1 agurk
1 rød paprika
10 cherrytomater
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 neve bladpersille
2 ss god olivenolje
saft av 1/2-1 sitron
salt
pepper
pitabrød til servering
Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Når den er ferdigkokt, tar du av lokket, rører i den en gang og lar setter den til avkjøling.
Skjær agurken i skiver som du så skjærer i staver. Kutt stavene slik at du ender opp med terninger på ca. 1/2 x 1/2 cm. Gjør det samme med paprikaen og tomatene. Finhakk hvitløk, chili og bladene på persillen. Hvis du ikke ønsker at salaten din skal være sterk i smaken, fjerner du frøene før du finhakker chilien. Bland alle ingrediensene på skjærefjela, strø over salt og nykvernet pepper og hakk alt sammen enda litt mer.
Ha alt du akkurat har hakket opp i en bolle og bland inn den avkjølte risen. Ha over olivenoljen og sitronsaften og smak til med salt og pepper.
Varm pitabrødene og server til salaten.
[…] Mandag 10. februar – Tyrkisk rissalat […]
[…] Mandag 2. juni – Tyrkisk salat med mørk ris […]