Pizza på noen minutter
Når sulten er stor og tiden knapp, er det kjekt å ha noen gode kort i ermet. Tortillalefser funker strålende som pizzabunner, og nå er det faktisk mulig å kjøpe tortillalefser som er ekstra tykke slik at de passer enda bedre som kjappe pizzabunner.
Den ultrakjappe tomatsausen min egner seg også godt sammen med spagetti. Når jeg har osterester i kjøleskapet som begynner å bli tørre eller gamle, river jeg dem og fryser ned i zip-poser. Perfekte å finne på travle dager.
Dette trenger du for å lage kjapp pizza til 4 personer
4 ss tomatpuré
3 ss vann
2 ss olivenolje
½ t tørket oregano
1 klype salt
nykvernet pepper
4 tortillalefser – gjerne litt tykke varianter, hvis du finner
ca. 2 dl revet ost – gjerne ulike slag
noen skiver salamipølse eller skinke
noen tomater
Sett stekeovnen på så sterk varme som mulig.
Rør sammen tomatpureen og vannet i en bolle. Spe med olivenoljen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sprekker sausen, tilsetter du litt mer tomatpuré og rører litt til. Bland inn oregano, salt og pepper.
Fordel tortillalefsene på to bakepapirkledde stekebrett og smør utover tomatsausen. Dryss over osten og legg på pølse, skinke, tomat eller annet godt som du har i kjøleskapet og som egner seg på en pizza.
Stek to og to pizzaer i 4–8 minutter – avhengig av hvor varm stekeovnen din er.
Kos deg!
Vil du ha oppskriften på 80-tallets pølsepizza, finner du den her og oppskrift på kjempegode pizzasnurrer finner du her.
Dette så godt ut 🙂
Har forsøkt det samme med nanbrød og det ble knallbra.
Ja, det er genialt når tiden er knapp, Kent!
[…] Tirsdag 17. desember – Pizza på noen få minutter […]