Kylling og bacon med makaronilokk
Kylling, bacon og pasta er alle tre store gjengangere på middagsfronten her hjemme. Det er middager hvor alt lages i samme form eller bolle også. Her jukser jeg bitte litt ettersom jeg koker makaronien i en egen kasserolle før jeg heller den over kyllingbitene som er stekt gyllenbrune sammen med gode baconbiter og noen sjalottløker.
Dette er en grateng light. Eller kanskje jeg bare kan kalle det kyllng og bacon med makaronilokk?
Dette trenger du for å lage kylling og bacon med makaronilokk til 4 personer
250 g makaroni
3 gulrøtter
300 g kyllingfilet
1 ss olivenolje
120 g bacon i skiver – jeg bruker tørrsaltet
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
10 cherrytomater
salt
nykvernet pepper
100 g naturell kremost
100 g parmesan
1-1 1/2 dl kokevann fra pastaen
3 s brødrasp
Sett på grillelementet på stekeovnen din.
Kok makaronien etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Skrell gulrøttene og del dem i 1/2 cm tykke skiver. La dem koke sammen med makaronien de siste 2 minuttene. Hell det over i et dørslag, men ta vare på ca. 2 dl av kokevannet til etterpå.
Del kyllingfileten i terninger på ca. 3 x 3 cm og ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme mens du deler opp baconet i småbiter. Ha bitene oppi stekepanna de også. Mens det surrer videre, hakker du opp sjalottløkene og hvitløkfeddet og deler cherrytomatene i to, og har i det også. Smak til med salt og pepper. Hvor mye salt du trenger avhenger av hvor salt baconet ditt er.
Når makaronien har runnet av seg, heller du den tilbake og rører inn kremosten og mesteparten av parmesanen. Parmesanen river du på den fine siden av rivjernet ditt først. Rør også inn litt av kokevannet.Bare nok kokevann til at det blir litt løssluppent i konsistensen. Smak til med salt og pepper.
Hvelv makaroniblandingen (inklusive gulrotskivene) over kylling- og baconbitene. Denne prosessen krever nå at du har en stekepanne som kan settes inn i stekeovnen. Har du ikke det, må du har kylling- og baconblandingen over i en ildfastform først. Dryss over resten av parmesanen og brødraspet. Det er ingen krise om du ikke har brødrasp. Det går aldeles fint uten også.
Sett stekepanna på øverste rille i stekeovnen og la den stå der til det kommer fine og gyllenbrune flekker av parmesanen.
Da er det bare å sette stekepanna rett på bordet og erklære middagen for servert. Husk bare på at håndtaket på stekepanna er glohett!
[…] Tirsdag 4. februar – Kylling og bacon med makaronilokk […]
Wow, takk for oppskrift. skal prøves.
Takk, Hildegerd 🙂 Prøv i vei!
Hva slags kremost bruker du?
Litt forkjellig, Sara, men en krydder- eller urteost passer helt toppers 🙂
Dette vil jeg prøve å lage. Hvor mange grader og hvor lenge skal den stekes?
Sett på grillelementet på 250 eller 300 grader og stek til det kommer kyllenbrune flekker på osten og makaronien 🙂