Krumkaker
Det er jo en god grunn for at vi kommer tilbake til klassikerne jul etter jul: de er så gode! Krumkakene tilhører definitivt den kategorien. Kjempegode å spise helt alene og perfekte til multekremen.
Det lønner seg bestandig å prøvesteke en krumkake for å sjekke at røra har passe konsistens. Ha i litt vann dersom den er for tykk.
Oppskriften er fra mammas venninne Ragnhild, og hun sier at disse også egner seg veldig bra å lage glutenfritt. Istedenfor hvetemel, tar du 130 g potetmel og 130 g glutenfritt mel. Ellers følger du den samme oppskriften.
Dette trenger du for å lage sprø og gode krumkaker
2 ½ dl seterrømme
2 ½ dl kremfløte
180 g sukker
260 g hvetemel
½ dl vann
Rør sammen seterrømmen, kremfløten og sukkeret før du drysser over hvetemelet og pisker det inn. Vannet tilsetter du til slutt. La røra gjerne stå å svelle i 30-60 minutter før du varmer krumkakejernet og steker krumkakene.
Fordel ca. 1 ss røre i jernet og stek krumkakene til de blir gyllenbrune. Surr dem rundt et treskaft eller en krumkakepinne så snart de kommer ut av jernet. La dem avkjøles på en bakerist.
Vær forsiktig når du plasserer dem i kakeboksen.
God julebakst!
Krumkaker og multekrem, nam!
Ja, skikkelig nam, nam 🙂
Takk for herlig oppskrift! Vi lagde omtrent halvparten av krumkakene i vanlig form, og så formet vi resten som små kopper! Vi la den ferdigstekte kaken over et lite glass (toppen av glasset ned mot bordplaten ) og tredde et litt større glass over den igjen for å forme den, og det ble kjempefint! Plass til herlig krem oppi!
Hei Marit!
Så bra å høre. Det høres ut som de ble veldig dekorative og fine de koppene!
God jul!
Har stekt disse i dag og de var veldig gode og sprø. Aldri smakt så gode krumkaker før.