Lettvint lasagne
Jeg vet ikke om det egentlig er lov å kalle denne retten lasagne, ettersom jeg ikke har med noen ostesaus, men fordi det er rikelig med ost oppi, tar jeg sjansen.
Dette er absolutt en hurtigvariant som er perfekt å lage til hverdags. Jeg har ikke brukt kjøttdeig eller annet kjøtt i den heller, men holdt den helt kjøttfri. Vil du ha med kjøttdeig, bruner du det i panna før du har i alle ingrediensene til tomatsausen.
Bruk gjerne fullkornspasta i formen.
Dette trenger du for å lage lettvint lasagne til 4 personer
450 g pastaskruer
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
1 ts salt
pepper
1 ts sukker
2 ts balsamicoeddik
50 g fersk parmesan
150 g mozzarella eller annen hvitost
Sett på stekeovnen på 225 grader.
Kok pasta etter anvisning på pakka i godt saltet vann. Pass på at du ikke koker den for lenge. Når den er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar den renne av.
Vil du ha med kjøttdeig, kan du redusere pastamengden med 100-150 gram.
Rens og finhakk hvitløken og ha den i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme til hvitløken er blank og det dufter deilig i hele kjøkkenet. Ha i tomatene, krydder og sukker og la det småkoke i 6-7 minutter. Tilsett balsamico og rør rundt. Smak og kjenn om du må ha i mer salt, pepper eller sukker.
Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet. Del opp osten i mindre biter. Hvis du som jeg bor på bygda, er det ikke like lett å få tak i fersk mozzarella hele året. Av en eller annen grunn kan det være veldig vanskelig i vinterhalvåret. Da bare bruker du tilsvarende mengde av den faste varianten, eller annen hvitost.
Ha halvparten av pastaen over i et ildfast fat og hell halvparten av tomatsausen over. Rør rundt. Fordel halvparten av osten over før du gjentar samme prosedyre med resten.
Stekes midt i ovnen i 15-16 minutter.
God middag!
Denne skal jeg jammen prøve, faller nok i smak for ungene også. Tusen takk 🙂
Lykke til og god middag, Beate!
Vet du om denne kan fryses? Etter steking for så å varmes opp igjen etter frysing?
Ja, det går fint, Marie! Den tar ganske lang tid å tine, fordi den er ganske kompakt.
Takk =)
Hvis jeg vil ha med kjøttdeig, hvor mye kjøttdeig bør jeg bruke?
4-500 gram