Sashimi med mango og koriander
Å hvilken lykke det er å kunne spise denne maten! Dette synes jeg er fantastisk vakker og eventyrlig god mat på samme tid. Når den da i tillegg føles både rensene og godgjørende for hele kroppen, sier det seg selv at dette er skikkelig poppismat!
Den rå laksen er et fantastisk følge til søt og moden mango. Det er vel en grunn til at kombinasjonen er veldig mye brukt. Du kan gjerne kombinere mangoen med stekt laks også, som jeg gjør her.
Vil du ha et litt mer mettende måltid, kan du servere kokt ris til.
Dette trenger du for å lage sashimi med mango og koriander til 4 personer
2 modne mango
1 rødløk
1 hjertesalat
4 vårløk
450 g laksefilet
4-5 ss sesamfrø
1 potte koriander
soyasaus til servering
Skrell mangoen. Jeg bruker bestandig grønnsaksskrelleren til det, men du kan godt bruke kniven også. Skjær ned langs sidene der steinen er flat. Alltid like vanskelig å treffe helt, men øvelse gjør mester! Så skjærer du av kjøttet på de to kortsidene også før du deler mangoen i tynne skiver.
Rødløken skreller du og deler i to før du skjærer den i løvtynne skiver. Salaten skjærer du i strimler. Og vårløken skjærer du i tynne skiver, litt på skrå.
Tørk av laksefileten med kjøkkenpapir. Ha sesamfrøene på en tallerken og rull den runde siden av fiskefileten i sesamfrøene. Skjær fisken så i tynne skiver.
Fordel alt på et serveringsfat.
Hell soyasaus i en liten skål og finn fram spisepinnene.
Kok ris og server til hvis du ønsker et litt mer mettende måltid.
Kos deg!
[…] Mandag 16. juni – Sashimi med mango og koriander […]
Kjempegodt og så bruker jeg å skjære litt rød chilli som jeg har i soyasausen:)
Ja, Hanna! Det er herlig!
Jeg har på planen min at jeg skal lage en sushisalat også. Smaker aldeles fabelaktig!