Sånn lager du den beste tzatzikien
Det trenger ikke være mye vår i lufta før jeg kjenner trangen etter mengder med tzatziki kommer. Store skjeer med smakfull tzatziki pent plassert oppå eller ved siden av nesten all slags mat.
Den er supert tilbehør til en HELGRILLET INDREFILET, til LAMMESTEKEN og til SAFTIGE GRILLSPYD.
For meg er spising av tzatziki ganske så årstidsbestemt. Det er ikke veldig ofte jeg lager det på vinteren, men så snart sola begynner å varme bare bitte litt, blir rivjernet funnet frem og det gjøres klart for denne ultraenkle, men akk så gode, greske oppfinnelsen!
Men når jeg kjenner at jeg trenger følelsen av sol og sommer på vinteren også, lager jeg meg en skål og er klar for godfølelsen! Noen ganger på vinteren, smaker skallet på agurken dårlig, og da fjerner jeg det før jeg river den opp.
LES MER! Sånn lager du en kjempegod GULROTTZATZIKI
Ingredienser
Tzatziki
0.5 ts flaksalt
1 fedd hvitløk
3 dl gresk yoghurt
0.25 ts nykvernet pepper
1 ts sitronsaft
Slik gjør du
Riv agurken på den grove siden av rivjernet og legg den over i en sil eller et dørslag. Dryss over saltet og la det stå slik i ca. 15 minutter. Saltet drar vannet ut av agurken, så når du gjør som dette, slipper du å få en vassen tzatziki.
Klem ut så mye vann som du bare greier før du har det i en bolle sammen med helt finhakket hvitløk og yoghurten.
Smak til med nykvernet pepper og sitronsaft.
Det er også godt å ha litt fersk mynte i tzatzikien. Ikke vet jeg om de bruker det i Hellas, men det blir skikkelig godt!
Det er veldig vanlig i Tyrkia hvertfall og ille godt 😍
Ille godt!