Helgrillet kylling på 1-2-3

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 20 minutter

Porsjoner: 6

Helgrillet kylling på 1-2-3

Sånn helgriller du kylling på 1-2-3! Er du klar for å bli sommerens grilldronning eller -konge? Da skal du grille kylling på denne måten! Snakk om å få godt resultat med absolutt minimal innsats!

Den eneste innsatsen jeg gjør den timen kyllingen ligger på grillen er å løfte på lokket to, tre ganger bare for å sjekke at kyllingen fremdeles ligger på plass. Ikke for at det er så stor rømningsfare akkurat.

Slik nesten halverer du grilltiden!

Som du kan se av bildene, klipper jeg opp kyllingen før den går på grillen. Og når du klipper bort hele ryggbeinet og klemmer kyllingen flat, vil alt kjøttet komme nærmere varmen og kyllingen blir fortere stekt. Det betyr dessuten mindre sjanse for at brystfiletene blir tørre også.

Det er enklest å fjerne ryggbeinet med en fjærkresaks. Den er ganske mye krafigere enn en vanlig kjøkkensaks. Men om du ikke har det, kan du bruke en stor og kraftig kjøkkensaks. (Eller en nyvasket hagesaks – som du klipper mindre kvister med)

LES MER! Sånn LANGTIDSSTEKER DU KYLLING I GRYTE

Ingredienser

Kyllingen
1 hel kylling ca. 2 kg
1 fedd hvitløk
1 grein rosmarin
25 g romtemperert smør
1 ss seterrømme
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Potetene
1.2 kg potet
2 ts salt
3 ss olivenolje
40 g smør
1 ts flaksalt
1 grein rosmarin

Salaten
1 hjertesalat
0.5 isbergsalat
50 g ruccola
12 cherrytomater
3 ss olivenolje
1 ss vineddik
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis sitron

Slik tilbereder du helgrillet kylling på 1-2-3

Start med kyllingen

Klipp løs ryggsøylen på kyllingen med en fjærkresaks eller en annen kraftig saks. Klipp så nært inntil beinet som mulig. Om du ikke har prøvd det før, og synes det høres litt skummelt ut, klipper du små snitt fra hodesiden av kyllingen. Du vil skjønne hvordan det gjøres så snart du begynner å klippe.

Så snart beinet er ute, klemmer du kyllingen flat. Beinet kan du fryse ned og bruke til å koke kyllingkraft av.

Finhakk hvitløken og rosmaringreinen og rør det sammen med smøret, rømmen, salt og pepper. Lag en lomme mellom hver brystfilet og skinnet og fyll lommen med denne blandingen. Fordel salt, pepper og olivenolje rundt hele kyllingen.

Varm grillen til den er rundt 200 grader og legg kyllingen på indirekte varme. Legg den med kjøttsiden opp, akkurat som du ser på bildet over. Så er det bare å la kyllingen ligge helt i ro den kommende timen.

Husk å fyll på kull!

Bruker du kullgrill, må du passe på at det er nok kull på grillen gjennom hele timen. Sjekk kyllingen innimellom bare for å se at den ser bra ut.

Og ja, kyllingen blir akkurat så gyllenbrun og fin selv om den ligger med skinnsiden opp.

Du kan også steke kyllingen på samme måte i stekeovnen på 200 grader.

Så til potetene

Kok opp vann og salt (2 ts) i en kasserolle. Del potetene i 2 eller 3 og kok dem i 15 minutter. Slå ut vannet og la potetene dampe tørre. Ha potetene over i en ildfast form. Ha over olivenoljen, smøret, flaksaltet og opphakket rosmarin. Bland det sammen. Sett formen på grillen og stek dem i 15-20 minutter. Du kan også steke dem i stekeovnen på 225 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Og salaten til slutt

Vask og tørk salaten. Del tomatene og bland det sammen. Rør sammen olivenolje, vineddik, flaksalt, pepper og sitronsaft og hell det over salaten rett før servering.

La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer i den.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon