Flettekringle med mandelfyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer

Porsjoner: 12

Flettekringle med mandelfyll

Kan du tenke deg noe bere enn et stykke flettekringle med mandelfyll? Nam! Det er jo veldig lite som slår nystekt gjærbakst. Herlig luftig med godt smør i seg.

Jeg bruker min eminente bolledeig når jeg baker denne flettekringlen, og så må jeg si meg riktig så fornøyd med fyllet i akkurat denne versjonen. Istedenfor å lage et vanlig makronfyll, bestående av mandler og melis (som jeg også synes er veldig godt), brukte jeg pekannøtter og brunt sukker i tillegg til mandlene og melisen, og det ble en riktig så god kombinasjon. Både det brune sukkeret og pekannøttene gir en ekstra dybde til smaken. Jeg elsker dessuten pekannøtter.

Du kan selvfølgelig erstatte pekannøttene med mandler.

Ingredienser

Deigen
600 g hvetemel
90 g sukker
0.5 ts salt
0.5 pk gjær
4 dl melk
100 g kaldt smør

Mandelfyllet
150 g mandler
50 g pekannøtter
50 g mykt, brunt sukker
100 g melis
50 g romtemperert smør
0.5 dl kokende vann

Slik baker du flettekringle med mandelfyll

Ha alle de tørre ingrediensene (ikke smøret) til deigen i miksebollen og ha i melken. Elt sammen deigen på den laveste hastigheten i 10 minutter.

Del opp smøret i terninger og tilsett i deigen. Elt videre i 8 minutter til smøret er helt eltet inn og du har fått en blank og glatt deig.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Mens deigen hever, lager du fyllet. Ha alle de tørre ingrediensene i en food processor og kjør knivene rundt til det har blitt nærmest pulverisert. Kok opp vannet og tilsett det. Ha i ca. halvparten først og øk mengden til du har fått et passe fyll. Det skal være type smøremykt.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 4 like store deler.

Rull hver del ut til en pølse og kjevle dem ut til størrelsen 80 x 10 cm. Fordel på fyllet og rull sammen hvert rektangel slik at det blir en pølse. Fest sammen pølsene i én ende og flett dem sammen. Legg fletten på et bakepapirkledd stekebrett og form det til en kringle. Er fletten litt for kort, bare drar du i deigen til den blir lang nok. Fest sammen endene.

Dekk kringlen med et bakeklede og la den etterheve et sted mellom 30 og 50 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Visp sammen egget og pensle kringlen med det før du setter brettet inn på den nederste rillen i stekeovnen. Stek kringlen i ca. 30 minutter.

La kringlen avkjøles på en bakerist før du skjærer den i stykker og nyter resultatet!

Du kan se at dette smaker skikkelig godt!

Kos deg!

5 kommentarer til “Flettekringle med mandelfyll”

  1. Hei! Går den an å lage flettekringlen ferdig å sette den i kjølerommet til neste dag for så å steike den.

  2. Ja, det kan du, Sissel. Da bør du bruke mindre gjær. Ta den ut fra kjøleskapet en stund før du steker den, slik at den rekker å bli romtemperert igjen.
    God bakst!

  3. Hei
    Dette er den beste flettekringlen jeg noen gang har lagd. Tusen takk for super oppskrift.

    Bør prøves av alle som liker gjærbakst 🙂

    Stine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon