Smakfull grønnsaksgryte
Nå er det så mye fantasiske grønnsaker å få kjøpt i butikkene. Det formelig bugner av supegode norske grønnsaker og jeg har lyst til å fylle kurven til randen hver eneste dag.
Jeg hadde egentlig tenkt å lage grønnsakssuppe, som bestandig er en stor slager i heimen, men så kjente jeg – der jeg sto og skar opp grønnsaker – at jeg var i humør for litt ekstra med smak. Kjente at det måtte litt chili til for å gire opp kroppen litt. Og chili ble det. I akkurat passe mengde!
Det ble en slager i familien dette også!
Det spiller ingen stor rolle om du bruker akkurat de samme ingrediensene som jeg brukte her. Ta det du har i kjøleskapet eller det som frister mest i butikken! Jeg robbet kjøleskapet mitt for det som var der.
Dette trenger du for å lage grønnsaksgryte til 4 personer
4 fedd hvitløk
3-4 cm fersk ingefær
2 ss olivenolje
2 små løk
1 rød chili
2 ts chilipaste (kan utelates)
3 gulrøtter
1-2 skiver kålrot
6 poteter
2 små pastinakker
2 bokser kokosmelk
½ squash
½ rød paprika
1 gul paprika
½ brokkoli
1 bunt asparges
salt
pepper
kokt ris til servering
Skrell hvitløken og ingefæren og riv dem på den fine siden av rivjernet og ha det i en stor kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter mens du skjærer løken i tynne skiver og finhakker chilien. Hvis du ikke vil ha med frøene, skraper du dem bort med en teskje før du hakker den opp. Ha det i kasserollen sammen med chilipasten, hvis du bruker. Rør det sammen.
Skrell resten av grønnsakene og del dem i passe terninger og ha gulrot, kålrot, poteter og pastinakk i kasserollen. Hell i kokosmelka og kok opp. La det småkoke til grønnsakene begynner å bli myke. Da har du i resten av grønnsakene og lar det småkoke til alt er gjennomkokt.
Smak til med salt og pepper.
Kok ris etter anvisning på pakken og server til.
God middag!
[…] Mandag 13. oktober – Deilig grønnsaksgryte […]