Hjemmebakte naanbrød!
Hjemmebakte naanbrød! Nam, det er så godt! Har du prøvd å bake dem selv noen gang? De minner særdeles mye om pitabrød og chipatibrød. Alle tre har det til felles at de smaker aldeles strålende godt og at de er paddeflate. Jeg er særdeles svake for dem alle. De er så utrolig gode å servere til nesten all slags mat!
Alle tre versjonene smaker best når de er nystekte, men det går også an å fryse dem ned for så å tine dem i stekeovnen igjen. Naanbrødet kjevler jeg ut så det blir litt større enn pitabrødet, og det er mer syrlig i smaken. Dessuten steker jeg det i stekepanna!
Her har jeg lagd helt straighte versjoner av naanbrødet. Du kan også smelte litt smør og pensle over brødene – og drysse på litt krydder – så snart de er ferdigstekte.
God bakst til deg!
Ingredienser
0.5 pk gjær tørr eller fersk
1 ts salt
2.25 dl vann, ca. 25 grader
1 dl yoghurt naturell
5 ss olivenolje
1 ss honning
Slik baker du hjemmebakte naanbrød
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær kan du smuldre den rett i bollen. Tilsett vann, yoghurt og 3 ss av olivenoljen. Dersom honningen er fast, varmer du den opp før du har den i deigen.
Elt deigen sammen på lav hastighet i 10-12 minutter, til deigen blir blank og smidig. Pensle deigen med resten av olivenoljen, dekk den med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar rundt 1 time.
Ha litt mel på bakebordet og legg den ferdig hevede deigen oppå. Del den i 10 deler. Strø over litt mel og kjevle hver del ut til et tynt brød på ca. 3 mm. Kjevle ut alle brødene før du begynner med stekingen. Varm en liten stekepanne og legg i et brød. Stekes på ganske sterk varme i ca. 1 minutt på hver side. Snu brødene med en stekespade. Brødene skal være brunflekkete når de er ferdige.
Legg brødene i stabel på en tallerken og bre kjøkkenhåndkleet over til alle brødene er ferdigstekt.
Stemmer 1 dl vann? Min deig krevde mer, men ble litt rar. Hadde vann til den slapp bollen, men hadde en følelse av at den trengte mer.
Gjestene var fornøyd ? med sluttresultatet
Det tror jeg jammen du har rett i, Ruth-Bente! Jeg er ikke hjemme slik at jeg får sjekket oppskriften nå, men jeg skal sjekke den ut.
Stemte den dl.? Jeg vil gjerne vite før jeg går i gang med naan-brød til helgen 🙂.
Hei Britt Åse. Du trenger litt over 2 dl vann. Jeg har rettet det nå. God bakst!