Cannelloni med spinat og grønnkål

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Cannelloni med spinat og grønnkål

Cannelloni med spinat og grønnkål! Dette er skikkelig gode smakskombinasjoner! Herlig snaddermat, spør du meg. Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan. Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!

Cannellonirullene lager jeg av lasagneark, som forkokes i noen minutter, før de rulles rundt det gode fyllet. Så plasseres rullene ved siden av hverandre i en form og gratineres med ost.

For å gi cannelloniene en ekstra frisk smak, serverer jeg dem med en tomatsaus til. Den koker du mens cannelloniene står i stekeovnen.

Jeg tipper dette kommer til å bli en bra helgeslager fremover.

Ingredienser

Cannellonien
8 lasagneplater
400 g spinat
300 g grønnkål
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
200 g kremost, naturell
150 g creme fraiche
75 g parmesan
1 egg

Tomatsausen
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
400 g hakkede, hermetiske tomater
1 ts tørket oregano

Slik lager du cannelloni med spinat og grønnkål

Forkok lasagneplatene aller først

Kok opp vann i en kasserolle som er stor nok til at lasagneplatene kan legges forholdsvis rette nedi kjelen. Legg i platene når vannet har kokt opp og kok i 7 minutter. Rør rundt innimellom slik at platene ikke klistrer seg sammen.

Hell platen over i et dørslag og la dem renne av før du har dem over i en bolle med kaldt vann.

Fyllet til cannelloniene

Vask spinaten og grønnkålen og del grønnkålen opp i forholdsvis små biter. Hvitløkfeddene finhakker du. Varm opp oljen i en stor stekepanne med høye kanter eller en stor kasserolle. Ha i hvitløkfeddene og grønnkålen og la det surre på medium varme i 3-4 minutter før du har i spinaten og lar det surre videre til spinaten ramler sammen.

Du kan steke i flere omganger hvis du ikke har stor nok stekepanne.

Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og ha litt under halvparten av den i en skål sammen med kremosten og creme fraichen. Rør til du får en jebn røre. Rør inn egget. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over spinatblandingen og rør det sammen.

Sett stekeovnen på 190 grader og finn fram en ildfast form.

Spinat- og grønnkålblandingen skal fordeles i 8 like deler. Fordel en del av sausen midt på et lasagneark og brett det rundt fyllet. Legg det over i formen. Gjenta med resten. Legg rullene ved siden av hverandre i formen.

Dryss resten av parmesanen over rullene før du setter formen i stekeovnen og steker cannelloniene i ca. 30 minutter.

Tomatsausen

Mens cannelloniene steker, lager du tomatsausen. Finhakk hvitløken og løken og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet. La det surre på ganske svak varme i 3-4 minutter. Ha i pepper, hermetiske tomater og tørket oregano. Kok opp og la det småkoke i 20-25 minutter.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon