Ukemeny for uke 8
Har dere vinterferie denne uka? Det har vi, så da får vi satse på å å kose oss litt ekstra med både mat og fritidsaktiviteter. Jeg vet at en god del av dere som leser ukemenyen må vente enda en uke før vinterferien kommer, men middagsforslagene skal forhåpentligvis passe for både ferierende og jobbende.
Jeg håper du får en strålende fin uke og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 16. februar – Sashimi med mango og koriander
Det blir en lett og smakfull start på uken med denne sashimien.
Tirsdag 17. februar – Fiskeform med laks, reker og karri
Jeg bruker å lage denne gryta i stekeovnen, men den kan også stå og småkoke på stekeplata hvis det passer deg bedre.
Onsdag 18. februar – Potetsuppe med svinemedaljonger
Denne potetsuppen er kjempegod samme om du serverer den med disse svinemedaljongene eller ikke. Det bestemmer du i grunn helt selv.
Torsdag 19. februar – Grønne kyllingklubber med ratatouille
Dette tenker jeg er perfekt å spise til middag i dag! Store, saftige kyllingklubber med en fransk varm grønnsakssalat – nærmere bestemt en ratatouille! Supergodt, knallsunt og bra på alle mulige måter, tenker jeg!
Fredag 20. februar – Cannelloni med spinat og grønnkål
Denne lasagnevarianten uten kjøtt, er supergod og virkelig verdt å lage. Har de ikke grønnkål i butikken, kan du bare bruke spinat.
Lørdag 21. februar – Ost- og skinkepai med lokk
For meg er pai helt perfekt å servere både når vi skal kose oss bare vi 4 hjemme og når vi skal ha gjester. Da vet jeg at jeg rekker å vakse og rydde bort alle restene av matlagingen før gjestene kommer inn døra også.
Søndag 22. februar – Helstekt uker med Middelhavssmaker
Uer er ikke den fisken vi bruker mest av hjemme hos oss – den er ikke å finne i fiskedisken så ofte. Desto mer stas å spise den når den først dukker opp.
Det er med god grunn at dette blir kalt Norges nasjonalkake!
Ukens gode gjærbakst – Eltefritt gulrotbrød
Denne eltefrie brødvarianten med revet gulrot er kjempegod! Prøv den gjerne ut selv også!
En riktig god uke til deg!