Enchiladas med chilibønner og guacamole
En av de virkelig populære oppskriftene på bloggen har i mange år vært min trønderske cowboygryte! Nå har jeg funnet dens mexikanske fetter! En kjøttsaus med massevis av god smak. Her surrer jeg tacolefser rundt kjøttsausen og topper der hele med ost, slik at det blir enchiladas av det hele, men denne kjøttsausen kan du også koke spagetti og servere til. Det er også supergodt!
I den trønderske cowboygryten bruker jeg bønner i tomatsaus, og i den mexikanske fetteren, bruker jeg hermetiske chilibønner.
Enchiladas med chilibønner og guacamole
til 4 personer
Enchiladas
400 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
½-1 rød chili
½ ts tørket oregano
½ ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 boks, 400 g, hakkede, hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske chilibønner
8 små tortillalefser
50 g revet hvitost
noen jalapenos – fra glass
Guacamole
2 avokadoer
1 fedd hvitløk
saft fra ½ lime
¼ ts salt
nymalt pepper
Tilbehør
hermetiske mais
rømme
Brun kjøttdeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. Hakk opp løk, hvitløk og chili og ha i sammen med krydderet, tomatene og tomatpureen. Kok opp og la kjøttsausen putre på svak varme i 5-6 minutter. Ha i chilibønnene og kok opp igjen.
Sett på grillelementet på stekeovnen på 240 grader.
Fordel kjøttsausen i tortillalefsene og dryss halvparten av osten over før du ruller lefsene sammen og plasserer den ved siden av hverandre på et ildfast fat. Fordel resten av osten over og sett fatet i stekeovnen til osten har smeltet. Pass på slik at lefsene ikke blir brent.
I mellomtiden lager du guacamolen og gjør klart resten av tilbehøret. Del avokadoene i to og mos avokadokjøttet med en gaffel. Riv hvitløkfeddet og hakk opp korianderen. Bland alt godt sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Før du plasserer enchiladasen på bordet, strør du over noen jalapenos.
Godt måltid!
Masse flotte oppskrifter som gir inspirasjon og gode smaker 👌
Tusen takk for det, Dagny! Så hyggelig å høre!