Suksesskake med fantastisk god gul glasur

suksesskake-med-smorkrem

Nå har jeg funnet en helt idiotsikker måte å lage den gule kremen til suksesskaken på – eller gulkake, som jeg kaller den. Følger du denne fremgangsmåten er du garantert en knallgul krem som har en silkemyk konsistens. Og som garantert ikke skiller seg og får klumper som du definitivt ikke vil ha. Oppskriften på denne gulkremen har jeg funnet i en av konditor Sverre Sætres kokebøker. Jeg har gjort noen justeringer.

Suksesskaken er jo bestandig én av de kakene som forsvinner først på kakebordet – det bruker det iallfall å være på de stedene jeg er. Og det er jo ikke rart, god som kaken er!

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Oppskrift på suksesskake

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis

Glasur
100 g kjøleskapskaldt smør
5 eggeplommer
1 dl H-melk
100 g sukker
10 g maisenna

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Så var det den gule kremen! Jeg vet at det er mange som sliter med å få kremen til å få akkurat den konsistensen som den skal ha, og jeg har også prøvd mange ulike oppskrifter av varierende art. Denne blir garantert perfekt!

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.

Her har jeg revet litt mørk sjokolade over glasuren.

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

 

 

52 thoughts on “Suksesskake med fantastisk god gul glasur”

    1. Med fløte blir kremen enda bedre. Og hvis du tilsetter ca 1 ts ekte vaniljesukker i kremen også blir den helt fantastisk god

    2. Jeg bruker fløte istedenfor melk, og det gir en MYE bedre smak( har prøvd begge deler). Noen sverger til smør også, mens jeg liker best margarin.

  1. En enkel oppskrift på gul krem, men den smaker litt annerledes. Ikke like god som den andre, gamle oppskriften din på gul krem.

  2. Du må ha tålmodighet når du skal lage gul krem
    5 eggeplommer.
    1dl fløte.
    120 gr sukker.
    Varm alt i en gryte på svak varme til d tykner, Ikke koke.avkjøl litt rør inn ca60 gr smør( Melangs)

  3. Hei! I den orginale oppskriften,som min bestemor laget den,50 år tilbake og som ALLTID er vellykket;
    Kok opp 100 sukker
    1 1/2 dl fløte
    4 (5) eggeplommer
    La dette koke opp under omrøring,kok til det tykner på svak varme. Avkjøl og tilsett så 125 gr. Godt smør(meirismør).Bruk stavmixser så får du en klumpfri og luftig gul krem!!! Så enkelt og orginalen!!

    1. Definitivt den beste kremen, fungerer hver gang. Må bare passe på å røre i kremen og for all del ikke kok den opp.
      Alltid smøret ti slutt.
      Kanskje derfor vi kaller den sukssè terte da den slår all hver gang.

  4. Har selv alltid brukt fløte i denne kremen. Men jeg har derimot aldri hatt smøret i før kremen er skikkelig avkjølt.

  5. Obs! Melange er IKKE smør!! «Står det smør i oppskriften, så skal det brukes smør» sitat av Arne Brimi
    Jeg bruker også kremfløte, oftest laktosefri, men setter kremen litt kjølig før jeg har den på kakebunnen.

  6. Hei Mona. Hvis du skal bruke fløte i stedet for melk, kan d bli litt for mye fett. Du kan risikere å få et fettlag oppå kaken. Evt. kan du bruke fløte og redusere smørmengden.

  7. Jeg har aldri hatt problemer med den kaka………
    5 eggeplommer -1 dl fløte – 125 gr. sukker , kokes tilsetter 1 ts.vaniljesukker ,
    og 100 gr. kaldt meierismør i biter , avkjøler det godt, før jeg bruker mixeren på det, da får jeg en superlett krem , som jeg former oppå med en gaffel, blir lekkert og gir mere høyde. bare et tips.

  8. Eneste grunnen til at det kan bli klumper i kremen er at dere har sukkeret i kasserollen før fløten/melken. Ingrediensene må i kasserollen i den rekkefølgen de står i oppskriften. I familien min har vi laget denne kaken i over 80 år uten en eneste ødelagt/klumpete krem.

      1. Hei! En aktiv bakedame lært meg at vaniljesukkeret i suksesstertekremen har en funksjon utover det å gi vaniljesmak. Jeg forsto det slik at det ga mindre «fettsmak» / opplevelse av at kremen er feit.
        Vennlig hilsen Kjersti

  9. Det er ikke bare bunnen som kan fryses.
    Jeg lager kaken ferdig med krem på, og fryser den.
    Før servering river jeg litt sjokolade over kremen.

    PS! Bruker fløte isteden for melk i kremen + 1ts vaniljesukker. Og for all del ikke margarin,men SMØR.

    Jeg lager ofte to eller tre av disse kakene,når jeg først er i gang og baker.
    De holder seg godt i fryseboksen i lang tid.

  10. Nokre av oss er allergiske mot alle slags mjølkeprodukt. Kva synest du eg skal byte ut mjølka med? Smøret må bytast ut med mjølkefritt margarin.

    1. Her kan jeg dessverre ikke gi deg noe godt svar, Kirsti, for jeg har ikke prøvd noe annet enn melk og fløte. Usikker på hvordan det vil arte seg med andre væsker. Beklager at jeg ikke kan gi det noe bedre svar enn det.

      1. Har prøvd både med vann og med kokosmelk/kokoskrem i stedet for fløte. Det går helt fint. Og erstattet smør med melkefri margarin når jeg lager til melkeallergikere. Har også i noen ts vaniljesukker for smakens skyld.

  11. Jobbet på bakeri for 50 år sia, og der bakte de denne kaken. I fyllet brukte de fløte.,og smør (grusom smak med margarin) Når fyllet var avkjølt rørte de smøret mykt og rørte rørte en og en skje av oppkoket i smøret. Ingen smørklumper og fyllet får en fin konsistens. Siden kaken er så mektig så har jeg gått ned på smørmengden..

  12. Jeg koker den gule kremen i mikroovnen. har på forhand kuttet opp smøret i terninger, og har en og en terning i den «kokte», varme kremen og rører godt.
    Pga melkeallergi bruker jeg «den blå margarinen » , men OBS ha i salt, kremen blir tam i smaken uten. Jeg har både brukt havre krem og rismelk. Bruk litt mindre mengde av rismelken , den er tynnere.

  13. Jeg har alltid trodd at eggekrem ikke skal koke, men varmes til kokepunktet slik at den tykner, i flg flere oppskrifter. Men denne, og noen andre jeg har sett, skal koke i flere minutter. Forklaring på det?

  14. Hei og takk for super oppskrift!
    Hvor mange dager på forhånd kan jeg lage ferdig kaka, uten å fryse den?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *