Laks med pasta og grønnsaker
Dette er en skikkelig hverdagsfavoritt som dukker opp på middagsbordet både titt og ofte hjemme hos oss. Den er så utrolig kjapp og enkel å lage, og jeg kan variere tilbehøret ut i fra hva som finnes i kjøleskapet. Jeg varierer også hva slags kremost jeg bruker til sausen. Prøv deg gjerne fram du også og finn din favoritt!
Kanskje har du sett en ganske lik oppskrift her på bloggen tidligere også, nemlig denne pastarettene med laks og tomater i ostesaus. Helt samme prinsippet, bare litt annet tilbehør.
God middag!
Oppskrift på laks med pasta og grønnsaker i ostesaus
til 4 personer
600 g laksefilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
400 g pastaskruer eller pastarør
1 ts salt
2-3 gulrøtter
1 brokkoli
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
125 g kremost med krydder eller urter
litt flaksalt og nykvernet pepper
Start med pastaen. Kok opp vann og salt i en stor kasserolle. Ha i pastaen og kok den etter anvisning på pakken. Skrell gulrøttene og del både dem og brokkolien i småbiter og buketter. Ta med brokkolistilken også! Den smaker godt og det er veldig dumt å kaste en så stor del av en grønnsak. Når det er igjen 4 minutter av koketiden til pastaen, har du i både gulroten og brokkolien og lar dem koke med.
Del laksen i mindre biter og dryss over salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne og legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned. Jeg vet at det ikke er skinn på Salmalaksen, men du ser hvilken side skinnet har vært på.
Stek laksen på medium varme i ca. 4 minutter. Vend den rundt, skru ned varmen noe og fortsett stekingen i noen minutter til du ser at den er så godt stekt som du ønsker. Noen ønsker å ha en rosa kjerne, og da kan du ta ut fiskestykket etter kanskje 2 minutter. Vil du ha fisken gjennomstekt, men fremdeles veldig saftig, må den kanskje ligge i 4 minutter på den andre siden også.
Skjær rødløken i tynne ringer og finhakk hvitløken. Sett til side.
Hell pastaen og grønnsaken over i et dørslag og la dem renne av. Ta vare på litt av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen og ha i olivenoljen, løken og hvitløken. La det surre i 2 minutter. Så har du i pastaen, grønnsakene, kremosten og ca. ½ dl av kokevannet og rører det hele sammen. Kanskje må du tilsette bitte litt mer vann. Det ser du an. Smak til med salt og pepper.
Da er det bare rope inn til middag!
Tror du den kan være god med kylling istede for laks? Er dessverre ikke så glad i laks, men ørret er litt bedre.
Ja, den er kjempegod med laks også 🙂
Kan man bytte ut olivenolje med anna olje? 🙂
Ja, det går fint å bytte, Ronja!
God hverdagsmiddag👍😊
Toppers, Ulla
God hverdagsmiddag👍😊
Laget til lørdags kvelds mat, kjempegod rett som garantert blir servert flere ganger.
Laget til lørdags kos,kjempegod rett som garantert blir servert flere ganger.
Så hyggelig å høre, Greta!
Nydelig mat😍 Skal hilse fra mannen i huset og si at han digger dine oppskrifter. Nå har vi nettopp spist pasta og laks, og på lørdag laget vi din lasagne. Vi har tidligere prøvd mange andre av oppskriftene dine. Helt topp👍🏻👍🏻 Hvem trenger kokebøker når vi har fru Timian🤗🤗 Tusen takk for at du deler med oss🤩
Hei Anita! Tusen takk for en så hyggelig tilbakemelding! Hils mannen 🙂
Denne retten ble middag i dag. Det var kjempegodt! Jeg hadde i litt frisk dill etter reker i helga, og det gjorde seg med mer friske urter, samtidig som jeg fikk brukt opp rester 🙂
Så hyggelig å høre, Maren!
Takk for maten!
Utrolig enkelt, velsmakende og sunt!
Så hyggelig å høre, MRL 🙂