Lammeskank med potetroser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammeskank med potetroser

Dette er skikkelig deilig festmat! Lammeskankene blir kjempemøre og smaksrike når de får stå og godgjøre seg i stekeovnen i 3­–4 timer.

La deg ikke forfjamses av den store mengden med hvitløk som står i oppskriften! Når hvitløk blir varmebehandlet i så mange timer som her, blir smaksresultatet veldig rundt, mildt og godt! Ja, du får litt hvitløksånde dagen etter, men det er det vel verdt!

Lammeskanker er veldig takknemlig å tilberede. Det er lite jobb involvert og resultatet blir bestandig mørt og saftig. Det kan være lurt å bestille skankene i en kjøttdisk noen dager før du skal ha dem.

Lammeskank med potetroser

Oppskrift på lammeskanker med gulrot, servert med potetroser
4 personer

20 fedd hvitløk
2 løk
4 gulrøtter
1 gren rosmarin
½ ts tørkede chiliflak eller ½ fersk chili
1 ½ dl vann
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
4 lammeskanker, á ca. 400 g

Potetroser
800 g poteter
30 g romtemperert smør
2 eggeplommer
1 ½–2 dl kremfløte
6–7 blader rosmarin
25 g parmesan
salt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 150 grader.

Rens hvitløkfeddene og legg dem hele i en gryte. Løkene deler du i litt store båter. Gulrøttene skreller du og deler i terninger. Hakk opp chilien eller tilsett chiliflakene sammen med vannet, halvparten av saltet og godt med nykvernet pepper.

Dryss resten av saltet og pepper over lammeskankene før du legger dem i gryta. La vannet koke opp på en stekeplate før du setter gryta i stekeovnen, uten lokk. La det stå slik de kommende 3–4 timene. Skankene er ferdige når kjøttet løsner fra beina. Smak og kjenn om det er passe med krydder.

Kok potetene møre i usaltet vann før du skreller dem. Mos dem helt mens de fremdeles er varme. Del smøret i terninger og mos det sammen med potetene.

Rør inn eggeplommene og fløten. Finhakk rosmarinen og riv parmesanen og rør det inn. Smak til med salt og pepper.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Ha potetstappen i en sprøytepose med riflet spiss og sprøyt ut roser på et bakepapirkledd stekebrett. Stek rosene i 15 minutter. Sett på grillelementet og stek til rosene får gyllenbrune flekker.

Lammeskank med potetroser Lammeskank med potetroser Lammeskank med potetroser

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon