Iskake med forfriskende jordbær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Iskake med forfriskende jordbær

Ja, vi elsker iskaker! Ikke sant?  Ut fra trafikken på bloggen på både daimiskaken min og denne jordbæriskaken, er jeg ganske så sikker på at jeg ikke er alene om å ha en stor svakhet for hjemmelagde iskaker.

Her har jeg laget en skikkelig forfriskende jordbæriskake!

Husk at kaken bestandig smaker best når den rekker å tine litt før servering, så ta den ut av fryseren rundt 30 minutter før servering.

PS! Eggeplommene som blir igjen, kan du lage vaniljesaus av!

jordbæriskake 2

Jordbæriskake med mandelbunn

Mandelbunn
100 g mandler
5 eggehviter
150 g sukker

Jordbæris
500 g jordbær
1 boks, 397 g, søt kondensert melk
6 dl kremfløte

Sett stekeovnen på 150 grader og kle en rundform på 22 cm med bakepapir i bunnen.

Ha mandlene i en matprosessor og kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å forme seg som hvite skyer. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre til du har fått en blank og luftig marengs. Dryss over de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell det over i rundformen og glatt det fint utover. Stek på nederste rille i 1 time og 15–20 minutter. Ta ut bunnen og la den avkjøles.

Når bunnen er avkjølt, er det klart for jordbærisen på toppen. Først deler du et bakepapir slik at det blir to litt brede remser. Plasser dem mellom kaken og formen inni formen, slik at du gjør hele formen din høyere.

Rør sammen mesteparten av bærene. La 5-6 bær være igjen til pynting. Del opp jorbærene i småbiter og rør i dem til bærene går litt i stykker.

Ha den kondenserte melken i en miksebolle sammen med kremfløten og pisk det til en tykk og luftig krem.

Ta ca. 1/5 av kremen og rør sammen med jordbærene. Hell den hvite kremen over kakebinnen. Fordel over jordbærkremen og bland det lett sammen. Ikke bland det helt sammen, men la det fremdeles være igjen partier med ren kremis og noen «elver» med jordbæris.

Sett formen i fryseboksen. La det fryse inn i 3-4 timer eller over natten. Husk å ta den ut i god tid før servering. Her serverer jeg litt mer rørte bær til kaken.

iskake med jordbær 2

iskake med jordbær 5

iskake med jordbær 4

iskake med jordbær

iskake med jordbær 3

jordbæriskake

God fornøyelse!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon