Ovnsbakt omelett med paprika og mais
Jeg synes det er helt genialt å ovnsbake omelett hvis det skal serveres til flere enn to på én gang. Den ordner seg fiks ferdig i stekeovnen selv og det er minimalt med arbeid involvert for å lage den. Denne versjonen er dessuten kjekk å ha på et koldtbord eller frokostbord.
Du kan i grunn ha i veldig mye forskjellig i en bakt omelett som dette. Her bruker jeg både paprika, ruccola, basilikum, ost og en stor boks med hermetisk maiskorn.
Ovnsbakt omelett med paprika og mais
til 6–8 personer
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
8 egg
1 rød paprika
1 neve (ca. 30 g ruccola)
½ stor potte basilikum
1 boks, 300 g, hermetisk mais
75 g hvitost, gjerne Jarlsberg
1 ball, 125 g, fersk mozzarella
Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme, og smør en ildfast form med olje. Her bruker jeg en firkantet form som er 21 x 21 cm.
Finhakk løken og hvitløken og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter, til løken blir myk og blank.
I mellomtiden pisker du sammen eggene i en bolle, deler opp paprikaen i terninger på ca. 1 x 1 cm og har i sammen med hakket ruccola (husk å vask den først dersom den ikke er vasket) og basilikum. Rør inn maiskornene og løken.
Riv osten på rivjernet og del mozzarellaen i små terninger og bland inn. Hell hele blandingen over i den smurte formen. Sett den på rillen under midten i stekeovnen og stek til omeletten stivner. Det tar om lag 40 minutter, litt avhengig av hva slags type ildfast form du bruker.
La omeletten hvile i noen minutter før servering. Den smaker også godt avkjølt.