Ukemeny for uke 26
Hei godt folk! Håper dere har gode sommeruker, samme om dere er på jobb eller har ferie. Det er fremdeles mest jobbing her i huset, men de lyse sommerkveldene gjør jo at jeg aldri kommer meg i seng på kveldene, så jeg er egentlig litt for trøtt når vekkeklokken ringer hver eneste morgen. Jeg elsker denne tiden på året!
Maten i menyen for den kommende uken, er sommerlig den også. Fargerik og full av gode smaker! Jeg håper du finner deg noen favoritter denne uken også! En riktig så god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 27. juni – Pasta med kjapp tomatsaus og grønn pesto
Dette er en stadig tilbakevennende klassiker her hjemme!
Tirsdag 28. juni – Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt
Jeg er en stor tilhenger av å putte diverse råvarer i en langpanne, helle over litt gor olivenolje og krydder, blande og steke. Dette er middager som er kjappe å lage, lite jobb med og som du lett kan bruke opp rester i eller når du har små biter av diverse grønnsaker liggende i kjøleskapet.
Onsdag 29. juni – Laks og pasta i ostesaus
Jeg bruker ofte kremost i sauser og supper fordi det er enkelt og god. Og fordi jeg nesten bestandig har en eller form for kremost liggende i kjøleskapet. Her får kremosten og tomatene følge med pastahjul og laksefileter. Luksuriøs middag på kort tid!
Torsdag 30. juni – Spinatomelett
Ja, det er mulig å lage god middag selv om man har dårlig tid! Omelett er kjapt, enkelt og godt, så her er det bare å kjøre på når tiden er knapp eller når du rett og slett har lyst på en omelett. Du trenger jo strengt tatt ikke ha dårlig tid for å lage det!
Fredag 1. juli – Kyllingtaco med mangosalsa
Hvis du har lyst på en liten vri på fredagstacoen, er dette et strålende godt alternativ.
Lørdag 2. juli – Lammespyd med tzatziki
Dette er sommermat på sitt beste, spør du meg. Elsker disse smakene sammen. Det er sol, sommer og varme sammen, i skjønn forening!
Søndag 3. juli – Grillet makrell med indisk vri
Den fete, norske makrellen trives godt sammen med hete indiske krydder.
Ukens kake – Mandelkake med jordbær og bringebær
Dette er den perfekte sommerkaken! Og hjemme hos oss, forsvinner den utrolig fort bort fra fatet. Du kan pynte den med de bærene du vil. Her bruker jeg en blanding av jordbær og bringebær.
Ukens gjærbakst – Det originale eltefrie brødet
Sjelden har vel en oppskrift fått så stor oppmerksomhet som Jim Laheys oppskrift på eltefritt brød! Han driver Sullivan Street Bakery i New York.
God uke til deg!