Ukemeny for uke 21
Hei folkens! Håper livet er bra! Dette kommer til å bli en travel uke for meg. Det er nemlig konfirmasjon på lørdag, og jeg skal lage maten selv, så her er det mye som skal på plass av både matlaging, kakebaking og bordekking. Det blir bra. Gleder meg til alt!
Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen. Både rødt kjøtt, kylling, fisk og vegetar, og – selvfølgelig – enkle hverdagsmiddager som du (forhåpentligvis) har tid til å lage også på travle hverdager.
Jeg ønsker deg en riktig så fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 23. mai – Grove pannekaker
Vi satser på å starte uken som en pannekakemandag! Disse grove pannekakene blir bestandig særdeles godt mottatt her hjemme.
Tirsdag 24. mai – Lettvint pølsegryte
Dette er også en familiefavoritt! Kanskje det blir det hos deg også?
Onsdag 25. mai – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole
Torsk er en delikat og god fisk som er ypperlig å servere som familiemiddag. Den har ikke så veldig mye smak i seg selv, men er desto mer takknemlig for å få følge med andre gode smaker. Her råsteker jeg grønnsaker i stekeovnen og lager en tykk og god guacamole som slår følge med fisken.
Torsdag 26. mai – Wraps med biff og grønnsaker
Wrapsen kan fylles med mye mer enn tacokjøttet på fredagskvelden. Her er det biffkjøtt, grønnsaker og en kjapp dressing som blir rullet inn.
Fredag 27. mai – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker
Dette er, etter min smak, skikkelig snaddermat! Blir virkelig aldri lei denne maten!
Det er lenge siden (tror jeg) at lasagnen har vært med i ukemenyen, så nå er det på tide å ta den frem igjen. En stor langpanne med hjemmelaget lasagne er bestandig skikkelig poppis.
Søndag 29. mai – Grillet makrell
Den første makrellen er her! Juhu! Makrellen er kjempegod både å grille og å steke i stekepannen. Her får den indiske smaker som følge, og resultatet blir aldeles strålende godt!
Ukens dessert – Karamellpudding
Konfirmanten har bestilt karamellpudding til dessert på konfirmasjonen, så da er det vel bare å lage en skikkelig stor porsjon! Fordelen med karamellpudding er at den skal lages minst én dag før servering.
Ukens gjærbakst – Focaccia med tynne potetskiver
Nå når nypotetene begynner å komme i butikken, er det skikkelig godt å putte tynne skiver av dem oppå focacciaen også.
En riktig god uke til deg!